zondag 2 maart 2008

Beauregards Visie over P@per!

Gemakkelijk om positief te zijn over iets wat we zelf in elkaar steken, horen we jullie roepen! Gelijk hebben jullie en daarom laten we even de huisrecensent van stripspeciaalzaak Het B-Gevaar aan het woord. De visie van Beauregard over het nulnummer tot P@per 3. Waar de recensie over P@per 4 blijft, is ons vooralsnog een raadsel!
Over P@per 3: "Niet groots, geeft wel eens een andere, aanvullende kijk op wat in de tekenmappen van Vlaamse auteurs -bekend en minder bekend- steekt. Van Rayman wil je wel meer zien, en Stedho's Jowan is aandoenlijk, vooral wanneer je de achtergrond kent. Ook de anderen (de meerderheid) overstijgen eveneens het amateuristische niveau. Het blad P@per zet een stap vooruit." (2 sterren)

Over P@per 2: "Enorm sterk nummer met verschillende kwalitatieve bijdrages. Het toch wel hilarische kortverhaal van Steven Dupré en Virginie Vanholme dat gemaakt werd voor het weekblad Spirou, een korte passage van buitenaardse wezens. De leuk getekende parodie op Bernard Prince. Stedho met een Goddelijke interventie. En een ontmoeting met de minder bekende Castor. Verrassend." (3,5 sterren)

Over P@per 1: "Uiteindelijk geldt hetzelfde als bij het nulnummer gezegd: een gefilterde kennismaking met tekenwerk dat anders in stoffige archiefkasten verborgen blijft of eens sporadisch opduikt op een website. Gelezen? Dan mag je het zelf op de papierberg gooien." (2 sterren)

Over P@per 0: "Elk nieuw initiatief omtrent strips moet je aangemoedigen. Toch zeker wanneer het gratis meegeleverd wordt bij een gevestigd tijdschrift als Brabant Strip Magazine. Hier in het bijzonder zelfs nog meer omdat de gestoffeerde archivarissen van deze retro-liefhebbers hun jas verruilden om het blikveld van de klassieke stripwereldliefhebbers te verruimen met materiaal van hedendaagse artiesten. En zelfs als je er niet op geabonneerd bent, kan je voor een prikje kennismaken met werk dat anders nooit uit de tekenaarsschuiven zou opgepikt worden. Voor een keer geen argwaan, gewoon als lezer nieuwsgierig absorberen." (2 sterren)

Super toch, hé!

Geen opmerkingen: